İzmirli Liderler, Gaziantep’te Atık ve Dönüşümde Yeni İş Birliği Yolunda
Birlikte yürütülen çalışmaların heyecanı, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 46’ncı Olağan Meclis Toplantısı ile Gaziantep’te yeniden hissedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, birlik başkanlığı görevini üstlendiği bu buluşmada, toplantı sürecine yön verdi ve belediye ekibiyle görüşmelere odaklandı.

Toplantının ardından Başkan Tugay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Bursa Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba ile Gaziantep Belediyesi bürokratları da hazır bulundu. Görüşmede, atık yönetimi alanında yürütülen ve planlanan projeler paylaşılırken kentler arası iş birliğinin önemi vurgulandı.
Şahin, belediyelerin ortak çalışmalarla elde edilecek sonuçları masaya yatırırken, İzmirli heyet ise şehirlerinde sürmekte olan “Dönüşüme Evde Başla” projesinin ayrıntılarını aktardı. Proje, ilk etapta 6 ilçe ve 8 mahallede başlatılmışken, süreç içerisinde 10 ilçe ve 37 mahalleye kadar genişlediğini belirtti.

Görüşmenin sonunda taraflar karşılıklı hediyeleşerek ziyaretleri sonlandırdı ve gelecekteki iş birliklerine dair umutların tazelendiği kaydedildi.