Hastaya Kan, Ormana Can: Gönüllü Kan Bağışıyla Ağaçlandırma Hedefi Büyüyor

Hastaya Kan, Ormana Can: Gönüllü Kan Bağışıyla Ağaçlandırma Hedefi Büyüyor

Türk Kızılay ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak çabasıyla başlatılan proje, gönüllü kan bağışını teşvik ederken ülke genelindeki ağaçlandırma çalışmalarına da katkı sağlamaya devam ediyor. Her bir kan bağışı için bağışçı adına üç fidanın toprakla buluştuğu bu program, toplum sağlığı ile doğa için bir araya geliyor.

Dikim Çalışmaları yangınlardan zarar gören alanlarda odaklı olarak 10 ilde sürdürüldü. 23 Haziran–31 Aralık arasındaki dönemde Türk Kızılay’a gönüllü olarak bağış yapan toplam 1 milyon 579 bin 400 bağışçı adına, toplamda 4 milyon 738 bin 200 adet fidan dikildi.

Projeye göre fidanlar Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Mersin, İzmir, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Uşak illerinde, öncelikle yangınlardan zarar görmüş bölgelerde toprakla buluşturuldu. Orman Genel Müdürlüğü ise gönüllü bağışçılarına özel teşekkür sertifikaları göndermekle kalmıyor; adlarına dikilen fidanlar hakkında ayrıntılı bilgi sunuyor.

Hatırı sayılır bir geçmişe sahip olan iş birliği, 2014–2019 yılları arasında toplam 9 milyon 744 bin 347 adet fidanın toprakla buluşmasını sağlamıştı. Bu yeni dönemde de toplum ve doğa için atılan adımlar sürüyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BYZHA)

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar