Basının Meslek Yasası İçin Marmara Bölgesi Strateji Zirvesi: Gazetecilik Örgütleri ve Bağımsız Otorite Arayışı

Basının Meslek Yasası İçin Marmara Bölgesi Strateji Zirvesi: Gazetecilik Örgütleri ve Bağımsız Otorite Arayışı

Çanakkale’de düzenlenen Marmara Bölgesi Çalıştayı, Basın Meslek Yasası’nı şekillendirmek ve medya meslek birliklerinin kurulumu gibi kritik konuları masaya yatırıyor. Uluslararası Basın Konfederasyonu (UBK) tarafından organize edilen bu program, bağımsız bir otorite kimliğinin ve sektörel eğitim altyapısının güçlendirilmesini hedefliyor.

Basının Meslek Yasası İçin Marmara Bölgesi Strateji Zirvesi: Gazetecilik Örgütleri ve Bağımsız Otorite Arayışı

Etkinliğe katılanlar arasında üst düzey devlet bürokratları, akademisyenler ve medya çatı örgütü temsilcileri bulunuyor. Çalıştayın açılışı, resmi temaslar ve akademik iş birliği protokollerinin imzalanmasıyla başlayacak; bu süreçte Medya Meslek Akademisi ve ERASMUS İş Birliği Protokolü gibi adımlar, ülkenin medya eğitimine uluslararası bir boyut kazandırmayı amaçlıyor.

Basının Meslek Yasası İçin Marmara Bölgesi Strateji Zirvesi: Gazetecilik Örgütleri ve Bağımsız Otorite Arayışı

Çalıştay Oturumları için belirlenen program, sabah saatlerinden itibaren başlayıp gün boyu sürecek. Çanakkale Belediyesi Organizasyon Salonu’nda açılış konuşmalarının ardından, ÇOMÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilecek imza töreni önemli gündem maddelerini oluşturmaya odaklanıyor. Bu kapsamda ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı ile çeşitli medya çatı örgütleri yöneticileri, bağımsız otorite ve medya meslek birliği konularını tartışacaklar. Ayrıca İGF Başkanı, ORKAR, İGAFED, TDGF, DİMEF gibi kuruluşların başkanlarıyla gazeteciler, meslek birliğinin yetkileri ve basın özgürlüğüne etkileri üzerine görüşlerini paylaşacaklar.

Günün en yoğun oturumu saat 17.00’da başlayacak ve HBV Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Elif Emre Kaya yönetiminde toplanacak olan panelde, bağımsızlık konusunda farklı bakış açıları ve öneriler ele alınacak. Konuşmacılar arasında ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı ile Medya Çatı Örgütleri temsilcileri bulunuyor; ana tema, “Tam Bağımsız mı, Yarı Bağımsız mı?” tartışması ekseninde, gazeteciliğin kimlik tanımlaması ve otorite yapısının rolü olacak. Günler ilerledikçe, gala yemekleri ve ödüller de programın kapanışını zenginleştirecek.

Sonuç Bildirisi hazırlığı ve kapanış için planlanan 28 Mart etkinliği, Mesleki Deformasyon ve Önlemlerine dair bir sunumla başlayacak; öğleden sonra yapılan genel değerlendirme toplantısı, çalıştayın ana çıktılarını kamuoyuna aktaracak bir sonuç bildirisiyle taçlanacak. Programın ardından ziyaret turu, Troya’dan Çanakkale’nin zengin tarihi ve sanayi dokusunu kapsayacak ve 29 Mart’ta Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ile Gelibolu Yarımadası Şehitlikleri gezilerek etkinlik tamamlanacak.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar