Menemen’de Ramazan Iftarları: Hizmet Umudu, Dayanışma ve Şehrin Yeni Yüzü

Menemen’de Ramazan Iftarları: Hizmet Umudu, Dayanışma ve Şehrin Yeni Yüzü

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü iftar programlarıyla hemşehrileriyle buluşmanın ve birlikte olmanın kıymetini bir kez daha ortaya koyuyor. Yoğun katılımlarla gerçekleşen sofralar, Ramazan’ın manevi hazzını toplumsal dayanışma ve birliktelikle güçlendiriyor. Başkan Pehlivan, her iftarda ellerin semaya uzandığı, gönüllerin ise birleştiği bu özel ayın, şehirdeki hizmet anlayışının ve belediyenin çalışkan ekibinin bir yansıması olduğunu belirtti. Bu süreçte vatandaşlar, şehirdeki projelerin nasıl hayata geçtiğini yerinde görme ve fikirlerini doğrudan paylaşma fırsatı buluyorlar.

İftar programları kapsamında belediye, ev iftarları ve gönül sofralarıyla farklı demografileri kapsayacak şekilde programlarını genişletti. Şehrin her kesiminden vatandaşlar, Cuma günü yapılan programlarda asker, polis, jandarma ve zabıtaya, Cumartesi günleri ise engelsiz bireyler, yetimler ve ailelerine sıcak bir iftar sofrası sunuldu. Pazar günleri ise AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen vefa iftarında bir araya gelen topluluklar, Ramazan’ın ortak dilinde kaynaşmanın ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladılar.

“Hizmet ve başarı varsa, birlikte var” ifadesiyle yola devam eden Başkan Pehlivan, Menemen’in her geçen gün daha çok tercih edilen bir ilçe haline geldiğini ve belediyenin örnek gösterilen bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Vatandaşların emeği, katkısı ve desteğinin bu başarının temel taşları olduğunu ifade eden başkan, “Bu şehirde hizmet varsa birlikte var. Bu şehirde başarı varsa birlikte var.” sözleriyle ortak hedeflere dikkat çekti. Şehrin gelişimi için yapılan yatırımların, vatandaşların katılımı ve güveniyle daha anlam kazandığını vurguladı.

“İlham kaynağımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyerek, hizmet anlayışının ve gönül belediyeciliğinin ilham kaynağını Türk milletinin dayanışmasıyla kurulan güçlü vizyona bağladı. Başkan Pehlivan, Erdoğan’ın “millete hizmet, Hakk’a hizmettir” şiarına dayanarak hareket ettiklerini ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun şehirleri kalkınma üssü haline getirme hedefiyle Menemen’de yol yürüdüklerini ifade etti. Her başarı hikayesinin, liderliğin ve dava şuurunun arkasında bu vizyonun olduğunu belirtti. Allah’tan liderlerinden ve vatandaşlardan güç aldıklarını söyledi ve bu birliktelik sayesinde şehrin geleceğe güvenle bakabildiğini dile getirdi.

“Her zaman yanınızda ve emrinizdeyiz” mesajını pekiştiren Pehlivan, Engelsizler ve yetim çocuklar ile ailelerinin katılımıyla gerçekleşen programlarda da bu misyonun derinleştiğini vurguladı. Yetim evlatlar ve özel gereksinimli kardeşlerin varlığının, toplumsal dayanışmanın en güzel göstergesi olduğunu söyleyen başkan, “Bir şehrin büyüklüğü yalnızca yolları ve binalarıyla değil, kimsesize sahip çıkmasıyla, zayıfın elinden tutmasıyla, gözyaşını silmesiyle ölçülür.” dedi. Menemen’de hiçbir evladın yalnız olmadığını ifade eden Pehlivan, her zaman yanlarında olmaya ve emrinde bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Ramazan dönemi, Menemen’de toplumsal birliktelik ve dayanışmanın sergilenmesiyle hatırda kalacak gibi görünüyor. Kamu hizmeti ile vatandaşın hayatını kolaylaştıran adımların bir araya gelmesi, şehirdeki gönül belediyeciliğinin somut bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar