KUVVETLİ FIRTINA HABERİ: Türkiye’nin Genel Durumu ve Bölge Bazlı Tahminler

KUVVETLİ FIRTINA HABERİ: Türkiye’nin Genel Durumu ve Bölge Bazlı Tahminler

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hâlâ etkisini sürdürüyor. Trakya’dan Karadeniz kıyılarına kadar olan bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde bulutlar aralanıp az bulutlu, açık bir tablo gözlemlenebilir. Sabah ve gece saatlerinde Karadeniz’in iç kesimlerinde sis ve pus görünümü de zaman zaman karşımıza çıkacak.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerinde sıcaklıklar bir miktar artış gösterebilir; diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik öne çıkmıyor.

RÜZGAR: Genelde kuzeyli yönlerden esecek olan rüzgar, Marmara’nın doğusu ile Kuzey Ege’de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) hissedilecek.

BÖLGELERİN HAVA DURUMU Marmara’da parçalı ve çok bulutlu bir seyir bekleniyor; Trakya, İstanbul’un kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ihtimali yüksek.

İLLERİN SEVİNDİREN HABERİ Bursa, Çanakkale, İstanbul ve diğer iller için güncel raporlar şu şekilde:
• Bursa: 26°C – parçalı bulutlu
• Çanakkale: 25°C – az bulutlu ve açık, akşam doğu taraflar sağanakla güncelleniyor
• İstanbul: 25°C – parçalı bulutlu, kuzey kesimleri sağanak yağışlı
• Kırklareli: 22°C – parçalı bulutlu ve yerel sağanak ihtimali var.

EGE Bölgesi Az bulutlu ve açık bir başlangıçtan sonra bölge genelinde parçalı bulutlar hâkim olacak; Afyonkarahisar’ın batı kesimlerinde gece yarısına doğru sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.
Afyonkarahisar: 23°C – az bulutlu/parçalı bulutlu, gece sağanak yağışlı
İzmir: 27°C – az bulutlu ve açık
Manisa: 28°C – açık havayla ilerlerken kısa aralıklar yağışa açık
Uşak: 25°C – açık

AKDENİZ Bölge parçalı ve az bulutlu bir başlangıç yapıyor; öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın batısında iç kesimlere doğru, gece ilerledikçe Batı Akdeniz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.
Adana: 34°C – parçalı bulutlu
Antalya: 30°C – parçalı ve az bulutlu, gece iç kesimler sağanak yağışlı olabilir
Hatay: 31°C – parçalı bulutlu
İç Anadolu’da genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor; Ankara, Eskişehir, Konya ve Nevşehir’de 24°C civarında sabah-öğle arası kritik değişiklikler öngörülüyor.

KARADENİZ Sabah saatlerinde Karadeniz’in iç kesimlerinde sis ve pus görülebilir. Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu hava karşımıza çıkıyor; Samsun, Rize ve Trabzon’da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir.
Rüzgarlar Doğu Karadeniz’de kuvvetli, batı Karadeniz’de ise 4 ila 6 kuvvetinde esecek ve zamanla artış gösterecek; dalgalar 1,0 ila 2,0 m, bazı yerlerde 3,0 m’e ulaşabilir. Görüş iyi, yağış anında orta seviyeye inebilir.

DOĞU ANADOLU Hava parçalı yer yer çok bulutlu; Hakkari çevreleri ile Van’ın güney ve doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ihtimaliyle ilerliyor. Erzurom ve Kars da dahil olmak üzere illerde 26°C civarında sıcaklıklar öngörülüyor.

DENİZLERDE HAVA Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına etkileri devam ederken Batı Karadeniz’de fırtınaya benzer rüzgarlar hakim olacak. Rüzgarlar kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz’de ise kuzeyden esecek. Görüş iyi, yağış anında görüş düşebilir. Bu durum karaya göre değişkenlik göstermekle birlikte, bölgeler arası rüzgar ve dalga yüksekliği belirtilen aralıklarda izlenecek.
KUVVETLİ FIRTINA HABERİ: Türkiye’nin Genel Durumu ve Bölge Bazlı Tahminler

KUVVETLİ FIRTINA HABERİ: Türkiye’nin Genel Durumu ve Bölge Bazlı Tahminler

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar