Mabel Matiz Harbiye’de Yağmura Rağmen Sokakları Şenlendirdi: İki Gece, Dolu Salonlar ve Yeni Tur Planı
İstanbul’un gözde açıkhava sahnesi Harbiye’de gerçekleşen iki özel akşamda Mabel Matiz, dinleyicileriyle buluştu. Yağmura rağmen dinleyiciler koltuklardan kalkmadan şarkılarla bütünleşti ve performanslar başladığı andan itibaren seyirciyle adeta tek bir ritim yakalandı.

Konserler, kariyerinin farklı dönemlerinden seçilmiş parçalarla zenginleşti; açılışı “Aşk Yok Olmaktır” ile yapan sanatçı, ardı ardına “Fan”, “Gel” ve “Kara Dantelli Gençliğimize” gibi eserlerle repertuvarını çeşitlendirdi. Ayrıca Sezen Aksu’nun sevilen eserleri “Seni Yerler” ve “Kalbim Ege’de Kaldı” da sahnede yeniden can buldu.

Yakın döneme damgasını vuran “Umrumdışı” ve “Ha Leylim” parçaları da geceye damgasını vururken, Matiz’in Harbiye’den sonraki programı da netleşti. Bu yılın altıncı Harbiye konserinin ardından sanatçı, Türkiye’nin farklı şehirlerinde hayranlarıyla buluşmaya devam edecek. Planlanan duraklar arasında Adana, Antalya ve İzmir’in yanı sıra Bursa ve yeniden Harbiye bulunuyor.
Program akışında öne çıkanlar arasında, 28-29 Eylül’de Adana Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu, 11-12 Ekim’de Antalya Açıkhava, 20-21 Ekim’de yeniden Harbiye, 30 Ekim’de Bursa Kültürpark Açıkhava ve 7 Kasım’da İzmir Aşık Veysel Rekreasyon Alanı yer alıyor.