İzmir’den Avrupa Şampiyonasına Enerjik Başlangıç: Gençler Zirve İçin Yetiniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğiyle, Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası heyecanla başladı. Avrupa’nın 35 ülkesinden gelen 70 takımın mücadele ettiği bu organizasyon, İzmir’deki sahnede gençlerin kıvrak oyunu ve tutkulu destekçilerle renkleniyor.

İlk gün, Ali İlçan Sosyal Tesisleri ve İtfaiye Meydanı’nda kadınlarda 31 ve erkeklerde 16 olmak üzere toplam 47 karşılaşma oynandı. Tribünleri dolduran seyirciler, genç sporcuların cesaret dolu mücadelelerini heyecanla takip etti. Türkiye’yi temsil eden dört takım, turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptı. Erkeklerde Freddie Jude Foks ile Kemal Eser Polat ikilisi, Moldovalı rakipleri Socalo-Golovatii’yi 2-0 mağlup ederek zaferle açılışı gerçekleştirdi.

Foça’da 20 Eylül’e kadar sürecek şampiyonda gençler önümüzdeki günlerde Avrupa şampiyonluğu için ter dökecek. Dereceye giren takımlar, 20 Eylül’de yapılacak ödül töreninde kupalarını kaldıracaklar ve bu başarının sevincini paylaşacaklar.