İZMAR: Yerli Üretimin Gücüyle İzmir’in Sofralarına Sağlıklı Uygun Fiyatlı Ürünler
İzmir’in kalbinde kurulan tanzim satış noktası İZMAR, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı boyunca ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fuar süresince Kültürpark Atlas Pavyon Sergi Salonu yakınında kurulan standında, markalı tahin ve pekmez ilk kez görücüye çıktı. İZMAR, Zinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ürünlerini belediyenin iştiraki İZTARIM AŞ aracılığıyla doğrudan satışa sunuyor.

Tahta bir köprü gibi aracısız satış sunan bu girişim, hem tüketicinin cebini hem de üreticinin emeğini koruyor. Kooperatifin başkanı Erhan Dağ, fuarda ürünlerini tanıtırken kaliteye olan bağlılıklarını vurguladı. Tahin ve pekmezin yanı sıra süt, yoğurt, taze beyaz peynir, kaşar peyniri ve ayran gibi İZMAR markalı ürünler de standın ön sıralarında yer aldı. Kooperatiften alınan yeşil ve siyah zeytinler, çay, zeytinyağı gibi ürünler de ziyaretçilere sunuldu.
“Evimize sokmadığımız hiçbir ürünü piyasaya sürmüyoruz” mesajını taşıyan Erhan Dağ, kooperatif ortakları tarafından üretilen ürünlerin değerinde alındığını belirtti. Raflarda yer alan ezme, çikolata ve meyve suyu çeşitlerinin yanında en çok dikkat çeken ise tahin ve pekmez oldu. Dağ, ürünlerin doğal ve sağlıklı üretildiğini vurgulayarak, “Raflarda gördüğünüz her ürün tüketiciyle ilk elden buluşuyor. Büyükşehir Belediyeleriyle iş birliği yapıp uygun fiyatla satışa sunuyoruz. Bu yaklaşım üreticiye, kooperatif üyelerine ve İzmir halkına fayda sağlıyor,” dedi.
Açık hava fuar alanındaki markette, yerli üreticilerin kooperatif ürünleriyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanından getirilen seçenekler de raflarda yer aldı.