Yaya Köprüsüyle Latife Hanım Mahallesi’nde Gün Yüzü Değişiyor: 7490/1 Sokak’tan Başpehlivan Caddesi’ne Güvenli Adımlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaya güvenliğini artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi’nde yeni bir köprü inşa ediliyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Bostanlı Deresi üzerinde yükselen bu geçişin mahalle sakinlerinin günlük yaşantısını kolaylaştıracağını belirliyor.

Proje, 7490/1 Sokak ile Başpehlivan İbrahim Karaali Caddesi arasındaki bağlantıyı güçlendirerek otobüs durakları, okullar ve spor tesisleri gibi noktaların ulaşımını hızlandıracak. Ayrıca mahalle ile cadde arasındaki yaya mesafesini yaklaşık 10 dakikadan 1 dakikaya indirme hedefi taşıyor.

Köprü, Meyve Bahçesi Parkı’na erişimi de kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Yaklaşık 4,2 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Latife Hanım Mahallesi Yaya Köprüsü, 25 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde olacak. İnşaat sürecinde köprünün çelik iskeleti montajı tamamlandı; bununla birlikte çevre düzenlemesi ve kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından kullanıma açılması planlanıyor.