DEÜ’de İlk İngilizce Tıp ve Havacılık‑Uzay Mühendisliği Programlarıyla Uluslararasılaşmada Büyük Adım

DEÜ’de İlk İngilizce Tıp ve Havacılık‑Uzay Mühendisliği Programlarıyla Uluslararasılaşmada Büyük Adım

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2026-2027 akademik yılında ilk kez hayata geçireceği İngilizce Tıp programı ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünü kamuoyuna tanıtıyor. Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, basın toplantısında yeni programların üniversitenin uluslararası görünümünü güçlendireceğini ve mezunların küresel arenada daha rekabetçi olacağını belirtti.

DEÜ’de İlk İngilizce Tıp ve Havacılık‑Uzay Mühendisliği Programlarıyla Uluslararasılaşmada Büyük Adım

Toplantıya, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanları da katıldı. Rektör, hedeflenen programların nitelikli öğrenci ve öğretim kadrosunu DEÜ çatısı altında bir araya getireceğini ifade etti.

DEÜ’de İlk İngilizce Tıp ve Havacılık‑Uzay Mühendisliği Programlarıyla Uluslararasılaşmada Büyük Adım

ULUSLARARASI AKADEMİK KADRO • Son 18 ayda yurt dışından ekibine katılan öğretim üyelerinin sayısının arttığını belirten Yılmaz, İngilizce eğitim veren bu ve benzeri programların sayısının gelecekte de artacağını söyledi. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi’nde İngilizce programın açılmasına dair çalışmalar sürüyor; Veteriner Fakültesinin ise altyapısını güçlendirme yönünde yol haritasını sürdürüyor.

EGE BÖLGESİ İÇİN BİR İLK • DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Bayrak, İngilizce Tıp Programı için tüm akademik ve fiziki hazırlıkların tamamlandığını vurgulayarak, bölge içinde bu alanda bir ilk olmanın gururunu paylaştı. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Kanoğlu da uzun süredir süren hazırlıkların sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeni programların savunma sanayii ve havacılık alanlarındaki stratejik hedeflere katkı sağlayacağına değindi.

LABORATUVAR ve AR-GE İÇERİKLERİ • Ayol, uluslararası deneyime sahip akademisyenlerin kadroya katıldığını ve yeni laboratuvar yatırımlarının tamamlandığını belirterek öğrencilerin kamu kurumlarıyla yürütülen projelerde aktif rol alacağını söyledi. Ayrıca Milli Teknoloji Atölyesi’nin DEÜ’de kurulması planı TÜBİTAK onayıyla hız kazanıyor; bu adım İzmir’de bilim ve teknoloji merkezi oluşturma vizyonunu destekliyor.

DEÜ’de İlk İngilizce Tıp ve Havacılık‑Uzay Mühendisliği Programlarıyla Uluslararasılaşmada Büyük Adım

ÖĞRENCİ ODAKLI YATIRIMLAR • Yemek hizmetinin 2024 aralığında üniversite personeli tarafından yürütülmeye başlamasıyla kalitenin yükseldiğini ve tasarrufun öğrencilere doğrudan aktarıldığını ifade eden Yılmaz, yıl boyunca çeşitli ikramlarla öğrencilerin yaşam kalitesini artırdıklarını belirtti.

KIZ YURDU YATIRIMI • Merkez yerleşkede yaklaşık 3 bin kapasiteli yeni kız yurdunun bu yıl inşa sürecine başlanacağını paylaşan Rektör, barınma sorununun Kaynaklar doğrultusunda azaltılacağını bildirdi.

HASTANE VE ARAŞTIRMA GEMİSİ PROJELERİ • Balçova’daki eski hastane binasının yenilenmesi için proje sunulduğunu ve Türkiye’nin ilk araştırma gemilerinden Piri Reis’in yerine yeni bir gemi kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yılmaz, gemiye “Çaka Bey” adının verilmesi planlarından da bahsetti.

Mezunların yurtdışında eğitim görmesinin olumsuz bir kayıp olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Erasmus ve benzeri hareketlilik programlarının öğrencilerin kariyerine katkısını önemsediğini belirtti. Ayrıca adayların YKS sürecinde merkez yerleşke adının netleşmesiyle daha kolay yönlendirilmesini sağlayacak adımlar atılıyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar