Güzelbahçe’de Atatürk’ün İzinde Gençlik ve Spor Şöleni: 19 Mayıs Coşkusu ve Zaferlerle Dolu Anlar
Güzelbahçe’de düzenlenen gençlik ve spor etkinliği, sabahın erken saatlerinde başlarken ilçenin dört bir yanından gelen gençler, aileler ve kamu görevlileri sayesinde gerçek bir bayram havasına dönüştü. Etkinliğin başlangıcında ısınma hareketleriyle başlayan sporcular, disiplinli ve neşeli adımlarla sahaya yöneldi. Genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde yapılan yarışlar, izleyenlere heyecan ve gurur dolu anlar yaşattı. Yarışlar boyunca her iki kategoride de yarışmacılar, azim ve kararlılıklarını ortaya koyarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Birincilikler sadece madalyayla sınırlı kalmadı; dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından değerli hediyeler sunuldu ve her bir sporcuya Türk Bayrağı ile vatan sevgisinin simgesi olan küçük ama anlamlı birer hatıra verildi.
İlk olarak genç kızlar kategorisi sahnede öne çıktı. Sudenaz Acı, adeta rüzgar gibi eserek birinci olurken, ikinci Feyza Dağcılar ile üçüncü Şevin İğircik arasındaki yarış ise tek kelimeyle nefes kesiciydi. Dereceli sporcuların sevincine aileler ve arkadaşları da ortak oldu; iki taraftan gelen alkışlar, sahayı adeta bir tribün şölenine dönüştürdü. Yarışların ardından konuşmalar, günün anlam ve önemi üzerinde durdu. Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın sözleri, gençliğin umut dolu yarınlarını ve Atatürk ilke ve hedeflerinin bugün de yol gösterici olduğunu vurguladı.
“19 Mayıs bizim için çok kıymetli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Bugün burada sabahın erken saatlerinde bir araya gelen gençlerimiz, ‘Bu ülke bize emanet’ diyerek Atatürk’ün izinde olduklarını gösterdi. Katılan tüm gençlerimizin alnından öpüyorum.” sözleri, sahneyi dolduran coşkunun en öne çıkan anıydı. Güzelbahçe İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aydın Uyanık ise organizasyonun emek veren herkese teşekkür ederek, gençlerin bayramını kutladı ve vatandaşları 19 Mayıs törenlerine davet etti.
Şeyda Çiftçi, Gençlik Merkezi Sorumlusu olarak gençlerin Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğini belirtti ve “Biz gençler aydınlığa her zaman koşmaya devam edeceğiz” mesajını güçlendirici bir vurgu olarak paylaştı. Katılım gösteren tüm gençler, gelecek inşa eden önemli bir zincirin halkaları olarak değerlendirildi ve onların bugün gösterdiği cesaret, yarınlara güvenle bakmamızı sağladı.
Gençler arası yarışlarda dereceler şu şekilde oluştu:
- Genç Kızlar: 1) Sudenaz Acı 2) Feyza Dağcılar 3) Şevin İğircik
- Genç Erkekler: 1) Muammer Dalaz 2) Eren Nazlılar 3) Savaş Çınar Güroğlu
Her iki kategoride de birincilere çeyrek altın, ikincilere Media Markt hediye çeki ve üçüncülere Decathlon hediye çeki takdim edildi. Ayrıca dereceye giren tüm gençlere Türk Bayrağı da hediye edildi. Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi ve bu kareler, gençliğin enerjisini ve bir arada yapılabilecek güzel işler için umut veren bir tabloyu ölümsüzleştirdi.
Kaynak: KAHA – Kapsül Haber Ajansı