Kemer’de Futbol Rüzgârı: Ünlü Fransız Eski Yıldız Faty, Belediye Başkanına Ziyaretle Büyük Turnuvayı Anlatıyor

Kemer’de Futbol Rüzgârı: Ünlü Fransız Eski Yıldız Faty, Belediye Başkanına Ziyaretle Büyük Turnuvayı Anlatıyor

Kemer’in turkuaz suları ve yeşil doğasıyla bilinen cennet köşesi, bu sezon daha da hareketli. Fransız eski futbolcu Doudou Jacques Faty, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu makamında ziyaret ederek yaklaşan 1. Uluslararası Antalya U12 Cup Futbol Turnuvası hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Ziyarette, Kemer Belediyesi Futbol Okulu Teknik Direktörleri Tayfun Yaz ve Melih Bildiş ile Kaleci Antrenörü Erkan Polat da hazır bulundu ve görüşmelere değerli katkılar sağladı. Faty’nin ifadesiyle, “Kemer’i çok seviyorum; denizi, doğası ve konumuyla her yere yakın olan bu şehirde daha nice ortak etkinlikler düzenlemek istiyoruz.” şeklinde dile getirdiği samimi paylaşım, turnuvanın sadece bir karşılaşma serüveni olmadığını gösteriyor.

Faty’nin planları, Kemer’i Fransa’da daha geniş bir kitleye tanıtmak ve bu bağlamda belediye ile kurulan iş birliğini derinleştirmek üzerine kurulu. Kendisi ve ekibi, her yıl düzenli olarak Kemer’de bir futbol turnuvası gerçekleştirme arzusunu net bir şekilde ortaya koydu. Turnuvanın, Kemer’in spor turizmi açısından yaratacağı katma değerin altını çizen Faty, “Kemer’in emekli öğretmen bir belediye başkanı olması, şehrin sakinleşmesi ve uzun vadeli planların yapılabilmesi açısından büyük bir artı.” sözleriyle bu vizyonu pekiştirdi. Ayrıca pazar gününde düzenlenecek kupa töreni için Başkan Necati Topaloğlu’nun da salonda bulunması temennisini dile getirdi.

Belediye Başkanı Topaloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Faty’nin bu projeyle Kemer’e olan katkısını vurguladı. Turnuvanın Kemer için yalnızca bir spor organizasyonu olmadığını, aynı zamanda gençleri bir araya getiren, kent tanıtımını güçlendiren ve bölgenin uluslararası arenadaki görünürlüğünü artıran bir platform olduğunu ifade etti. Topaloğlu, “Bu tür etkinlikler, Kemer’i spor turizmi rotasında öne çıkarıyor ve kentimizin kültürel zenginliğini dünyaya taşıyor. Desteklerini sürdüren herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Ziyarette değinilen teknik detaylar da dikkat çekiciydi. Fransa Süper Ligi’nden dört takımın da katılacağı turnuvanın toplamda 25 takımın mücadele edeceği bilgisi paylaşıldı. Genç yetenekler için uluslararası bir sahada deneyim kazanma fırsatı anlamına gelen turnuva, aynı zamanda koçlar, hakemler ve sponsorlar için zengin bir iş birliği ve öğrenme alanı sunacak. Bu süreçte Faty ve ekibi, Kemer Belediyesi ile koordineli çalışarak daha geniş katılımı ve daha güçlü bir tanıtımı hedefliyor.

Ziyaretin sonunda, Başkan Topaloğlu, Faty ve beraberindekiler ile hatıra fotoğrafı çekildi; bu an, iki taraf arasındaki karşılıklı güven ve ortak vizyonun somut bir kanıtı olarak kayda geçti. Etkinliğin hazırlıkları önümüzdeki günlerde daha da netleşecek ve Kemer’in genç sporcu potansiyelini küresel arenaya taşıyacak bu adımlar, bölge halkı tarafından büyük heyecanla karşılanıyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BYZHA)

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar