Geyve’nin Anılarını Büyüten Lokma Hayrı: Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu ve Dostları İçin Dayanışma Dalgası
Geyve’de, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki dava arkadaşlarının anısına düzenlenen lokma hayrı, cuma namazının ardından ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Merkez Sinanbey Camii önünde başlayan program, belediyenin organize ettiği sıcak bir dayanışma atmosferiyle ilerledi. Cuma namazının ardından cami avlusunda kurulan masalarda dağıtılan lokma tatlısı, toplumun birlik ve beraberliğini simgeleyen bir ritüel haline geldi.
Etkinlik, sadece bir dini gelenek olarak değil, aynı zamanda toplumsal hafızayı canlı tutan bir buluşma olarak da öne çıktı. Katılımcılar, ortak bir değer etrafında toplandı; geçmişin kahramanlarını yad ederken geleceğe dair inanç ve sorumluluk duygusunu güçlendirdi. Geyve Belediyesi yetkilileri, programın organize süreçlerinde vatandaşların katkısını öne çıkararak şehrin dayanışma kültürünü pekiştirmeyi amaçladı. Belediye Başkanı Selçuk Yıldız’ın konuşması, bu dayanışmanın ruhunu somut ifadelerle ortaya koydu. “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybeden yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.” Sözleri, katılımcılarda derin bir saygı ve toplumsal sorumluluk hissi uyandırdı.
Program boyunca etkinlik alanında kurulan stantlar, yerel esnaf ve kurum temsilcilerine fırsat tanıyarak, hayrı sadece manevi bir eylem olmaktan çıkarıp ekonomik ve sosyal bir dayanışma alanına dönüştürdü. İnsanlar, lokma paylaşımı esnasında birbirleriyle sohbet etti, eski dostlarıyla selamlaştı ve yeni arkadaşlıklar kurdu. Bu buluşma, birliğin ve dirliğin korunması için herkesin üzerine düşen sorumlulukları hatırlatan bir mesaj taşıdı.
Başkan Yıldız, konuşmasında, bu tür hayırların toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğine dikkat çekti. “Bu tür etkinlikler, toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirerek, özellikle genç kuşaklara paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini aşılıyor.” ifadelerini kullanarak, vatandaşların programa gösterdiği coşku ve katılımın gelecek dönemler için de anlamlı bir örnek oluşturduğunu vurguladı.
Etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra belediye yetkilileri, mahalle muhtarları ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Program, mahalleler arası dayanışmayı güçlendirme potansiyeliyle hatırda kalacak bir anı olarak kayda geçti. Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BYZHA) tarafından yayımlanan haber doğrultusunda, bu anıların yaşatılması için benzer hayırların gelecek yıllarda da sürdürüleceği belirtildi.