👉 Vatandaşlar soruyor: “Atlar gittiyse, Tay Park’ın arazisi de mi gidecek?”
Son dönemde birçok kafe ve işletmeyi devreden Karşıyaka Belediyesi’nin bu hamlesi, “Ayakta durmakta zorlanıyor mu?” sorusunu da beraberinde getirdi. Vatandaşlar, Karşıyaka’nın gözbebeği alanlarının tek tek elden çıkarılmasından endişe duyuyor.
🟥 3.5 MİLYAR BORÇ ORTADA, HESAP SORAN YOK!
Karşıyaka Belediyesi’nin bu krize sürüklenmesinde eski başkan Cemil Tugay’ın rolü göz ardı edilemiyor. Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde belediyeyi yaklaşık 3.5 milyar TL borçla devretti. Şimdilerde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak koltukta oturan Tugay, selefi Tunç Soyer’den hesap sormaya kalkışırken, kendi dönemine dair hesap vermekten uzak duruyor.
💬 Belediyede işçiler mağdur, maaşlar aksıyor, ekonomik kriz diz boyu. Ancak tüm bu tabloya rağmen, mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ne savcılığa suç duyurusunda bulunması ne de kamuoyuna açık net bir açıklama yapmaması, Karşıyaka halkı tarafından “sessizliğin ortaklığı” olarak değerlendiriliyor.
👉 “Herkese hesap soruluyor da Cemil Tugay’a neden sorulmuyor?”
👉 “Yoksa belediye başkanlarına özel ayrıcalık mı tanınıyor?”
Kulislerde konuşulanlara göre Cemil Tugay’ın belediyeyi mali anlamda çökertmesinin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Oysa halk, tüm gerçeklerin şeffaf biçimde açıklanmasını ve sorumluların yargı önünde hesap vermesini talep ediyor.
📢 Gazetemiz olarak hem Tay Park’ta yaşanan gelişmelerin hem de Karşıyaka Belediyesi’nin mali çöküşünün takipçisi olacağız.
Kamu yararı için cevap istiyoruz, sessizlik yetmez!
VİDEO GALERİ
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025UNCATEGORİZED
17 Temmuz 2025UNCATEGORİZED
17 Temmuz 2025GENEL
17 Temmuz 2025YEREL POLİTİKA
17 Temmuz 2025GÜNDEM
17 Temmuz 2025