Seferihisar’da Olağanüstü Seçim: Fuat Gümüş Başkanvekilliğini İlk Turda Gördü
Birleşik meclis toplantısında Seferihisar Belediye Meclisi, 2. Başkanvekili seçimlerini gündemine aldı. CHP’nin adayı Fuat Gümüş ile AK Parti ve MHP’nin desteklediği Zafer Partili Çağatay Rasim Çağır arasında geçen çekişmede, 23 meclis üyesinin oyları kullanıldı. İlk turda Fuat Gümüş, 17 oy alarak başkanvekili seçildi. Rakip Çağır, 1 oyda kaldı ve 4 oy boş sayıldı; 1 oy ise geçersiz bulundu.

Seçimin ardından Zafer Partisi İzmir İl Başkanlığı, CHP İzmir İl Başkanı Evrim Karakoz ile Seferihisar’dan görevden alınan Çağatay Güç ve Sinan Bezircilioğlu’nun izlenimini ifade etti. Başkanvekili Gümüş, ortak akıl ve şeffaf yönetim anlayışıyla görev yapacağını belirtti: “Bundan sonraki süreçte de ortak akılla ve iş birliğiyle hareket edeceğiz; şeffaf yönetim ilkemiz tavizsiz sürecek.”

Görevden alınan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu tabloyu Seferihisar halkının iradesinin sandıkta ortaya konulmasının güçlü bir göstergesi olarak nitelendirdi. Demokrasi, hukuk ve halkın emanetinin savunucuları meclis üyelerinin güveni boşa çıkarmadığına vurgu yaptı ve belediye başkanı İsmail Yetişkin ile çalışanlarına desteklerini sürdüreceğini belirtti.