Denizli’de Kültürel Buluşma: Karikatür ve Futbolun Büyüleyici Uyumu Uluslararası Yarışmada Yankı Uyandırıyor

Denizli’de Kültürel Buluşma: Karikatür ve Futbolun Büyüleyici Uyumu Uluslararası Yarışmada Yankı Uyandırıyor

Denizli’yi sanatın ve mizahın buluştuğu canlı bir merkez haline getirmeyi amaçlayan bu yarışma, eserlerle futbolda evrensel dili ve karikatürün ifade gücünü bir araya getiriyor. Farklı ülkelerden gelen sanatçılar, kentin kültürel tanıtımına da katkıda bulunacak bu organizmada bir araya geliyor.

Yarışma takvimi ve ödüller netleşti

Başvurular 7 Haziran 2026’da sona erecek; ardından eserler 13 Haziran 2026’da jüri tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar 17 Haziran 2026’da kamuoyuyla paylaşılacak. Ödüller, birinciye 100 bin TL, ikinciye 70 bin TL, üçüncüye 50 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca üç mansiyon ödülü için kişi başı 20 bin TL, 10-18 yaş arası dereceye giren iki katılımcıya 10 bin TL, ve “Gürbüz Doğan Ekşioğlu Özel Ödülü” için 30 bin TL takdim edilecek.

Seçici kurulun güçlendirilmiş kadrosu

Karikatür ve mizah dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan kurul, yarışmanın koordinasyonunu Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve karikatürist Mehmet Selçuk’un yönetiminde yürütüyor. Kurulda Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Ali Şur, Şevket Yalaz, Altan Özeskici, Savaş Ünlü, Aşkın Ayrancıoğlu ve Abdülkadir Uslu’nun yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt ile Kültür ve Sanat Şube Müdürü Arif Duru da bulunuyor. Detaylı bilgi ve başvuru süreci için www.denizli.bel.tr/karikaturyarismasi adresine başvurulabilir.
Denizli’de Kültürel Buluşma: Karikatür ve Futbolun Büyüleyici Uyumu Uluslararası Yarışmada Yankı Uyandırıyor

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar